Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 16 maart 20.30 uur - 22.00 uur

Nina Spijker/ Toneelschuur Producties - Het temmen van de feeks

WERELD OP Z’N KOP

Nina Spijkers maakt ruim baan voor een nieuw feministisch geluid: in de Shakespeareklassieker Het temmen van de feeks worden alle vrouwenrollen door mannen en alle mannenrollen door vrouwen gespeeld.

Aan de man
Katherina (Roeland Fernhout) is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Bianca mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is gebracht. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio (Astrid van Eck) de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie? Verwacht een feestelijke voorstelling met nepwimpers, muziek en de prachtige taal van Shakespeare.

Nina Spijkers
Nina Spijkers (1988) is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. In 2014 studeerde ze af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam. Bij de Toneelschuur maakte ze Phaedra’s Love (2015), Don Carlos (2016), Ivanov (2017) en Geluk (2018). Ivanov werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2017. Over Het temmen van de feeks zegt ze het volgende: ‘Ik heb mij hiervoor vaak schuldig gemaakt aan het wegzetten van feminisme als iets schreeuwerigs en ‘lekker mannen haten’. Inmiddels zijn er fantastische nieuwe stemmen in de discussie, zoals die van Beyoncé, Lena Dunham en Amy Schumer. De nieuwe zoektocht gaat over gelijkheid en kracht en niet over het onoverbrugbare verschil tussen mannen en vrouwen en de vrouw als slachtoffer hiervan.
Ik geloof dat met dit toneelstuk deze thema’s te onderzoeken zijn op een interessante en geestige manier.”

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14
na afloop: Ontmoet de makers!