Ga direct naar inhoud

Enter Almere Haven

Almere Haven krijgt een nieuw festival: Enter Almere Haven. Woon je in Centrum, De Wierden of De Meenten, meld je dan aan om dit festival samen met Corrosia Theater, Expo & Film te gaan maken! Ben je beeldend kunstenaar, theatermaker, filmmaker, choreograaf, ontwerper, dichter, comedian, of een ander soort maker met een plan? Reageer dan op onze open call!

Festival
Enter Almere Haven is een festival dat gelijktijdig zal plaatsvinden in drie wijken van Almere Haven en in elke wijk anders is, afhankelijk van wat de buurt kiest. Het programma kan bestaan uit podiumkunsten, muziek, beeldende kunst, film, circus en/of werk dat speciaal voor de wijk is gemaakt.

Festivalcommissies: creëer je eigen festival
De ruggengraat van het project wordt gevormd door drie festivalcommissies: buurtbewoners uit Centrum, De Wierden en De Meenten. Na de zomer van 2019 kiezen zij uit een kunstcatalogus elk hun eigen favorieten en gaan ze plannen maken voor de productie, promotie en aankleding van hun festival. Hun enige opdracht: dring door tot in de vezels van je buurt.

Geef je op
Ben je inwoner van Haven Centrum, De Wierden of De Meenten en wil je onderdeel worden van de festivalcommissie in jouw wijk, dan kun je voor opgave en meer informatie mailen naar enter@corrosia.nl.

Deadline voor opgave is 21 mei 2019. Voor 1 juni wordt de selectie gemaakt. De wijkteams gaan aan de slag van september 2019 t/m 7 juni 2020.

----------------------------------------------------------------------

Open Call kunstenaars
Corrosia Theater, Expo & Film roept kunstenaars op werk in te zenden voor Enter Almere Haven!

Enter Almere Haven wordt een multidisciplinair festival, met ruimte voor professionele podiumkunsten, muziek, beeldende kunst, film, circus en site specific werk. Talentontwikkeling, participatie en vernieuwing zijn belangrijke pijlers van het beleid van Corrosia Theater, Expo & Film. Daarom vragen wij (beginnende) kunstenaars en kunstenaars die participatief werken om producties en projecten die tussen 5 en 7 juni 2020 kunnen worden gepresenteerd zich aan te melden. Dat kan met een voorstel maar ook door je portfolio te delen. Enter Almere Haven heeft een budget voor de uitvoer van de geprogrammeerde werken en voorstellingen.

Wanneer en waar
• 21 mei 2019: deadline open call
• september 2019: publicatie Kunstcatalogus met daarin de door de redactieraad geselecteerde werken
• 1 november 2019: bekendmaking van de keuzes van de wijkteams
• 5 - 7 juni 2020: festival Enter Almere Haven, gelijktijdig in de wijken Centrum, De Wierden en De Meenten van stadsdeel Almere Haven.

Aanmelding
Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden. Je kunt ook je projectplan of portfolio, cv en documentatie mailen naar enter@corrosia.nl.

Neem voor vragen of meer info contact op met Lourens Formsma van Corrosia Theater, Expo & Film: via enter@corrosia.nl of 036-52159 29 .

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en is geïnspireerd op het succesvolle Brusselse ENTER festival BXL van Démos.

festival Enter Almere Haven
Je kunt nog 3000 karakters invoeren
Vul hier uw e-mailadres in om de bevestiging per e-mail te ontvangen.